Tuesday, February 15, 2011

Dinner 2011

11 Februari 2011 aritu course aku Environment Technology (ENTECH) de wat dinner ( MALAM ADIWANGSA 3)..hahaha..baru sekarang nak update blog utk wat entri ni lahh kan..yela, lately sangat busy wat assgmnt..so, arini agk de mase lapang then nak tulis kat entri ni sal dinner mlm tuh..okeh..

Sangat lahhh best, satu experience yang hebat..yelahh, nak pegi Mesir nun kat bumi Anbia' tu mmg tak dapatlah kann..nape??? ape kena mengena gn dinner..hahaha..Actually, mmg aku ade cita-cita nak g Mesir, tp tak de rezeki lagi..tup-tup..dinner aku tema ARABIAN NIGHT pulak..bila dgr..whoaaa..melonjak jiwa dan raga..excited nk join..rumours nak wat dinner ni before cuti semester 1 lg..tp aku dah berangan awal dah..nk pakai baju ape?? nak melaram cmne? adeyh..risau gk aku, yelah..bab-bab dinner ni of course lah de lagi hebat and vogue, especially senior-senior Final Year..huhuhu..

Tp aku wat cool j..jeng..jeng..jeng..ha ! Masa dah Tiba..bgn pagi jer terus excited pk dinner..padahal malam kang..aduihhhh..dengan cerianya, g iron jubah..hahaha..Jubah kaler oren..striking kot..
Malu ah ! aisyh.. Tak bli baru pn, just pakai yang jubah raya thn lepas..agk baru jgklah cz pakai sekali j masa raya aritu..pastu pilih-pilih lah shawl..ouihhh, susahnye nak matching kaler..huhu..rse nak nangis j cz xde yang sesuai..yelahh stok sume y da pernah pakai..huhuhu..At last room mate aku bg lah pinjam shawl dye..^____^..gembira, gembira..hehehe..
Memandangkan Dinner (Malam Adiwangsa) kiteorang wat kat TAMAN TAMADUN ISLAM,Terengganu..tau tak?? ala...area Masjid Kristal..Kiteorang ni kan junior lagi, so pegi pn naik bus UMT..hahaha.. senior sume dtg drive sendiri..yela, mane mampu lg nak de kereta sekarang nih kan..anyway, kentalkan jgk semangat nk pegi..hahaha..
kawan-kawan sume da macam ala-ala mak-mak and pak-pak arab..haha..Serius cool..Ya Habibi Ya Maulana lahh..yang mcm Saudagar Arab pn de gk..Superblahh..

Kiteorang dtg awal, kol 6ptg kot smpi kat MASJID KRISTAL tuh..huhuhuhhu..awal sgt kan?? padahal majlis start kol 8 p.m..haih~ ikot j lah.. tp bagus jgk cz da dtg awal kira cm ade chance lahh nk g round and posing-posing kat situ..**bling..bling..bling (POSING TIME !) penuhkan memory card jum..

Dan inilah hasilnya :






Okeh, then..saat yang dinantikan..makan time..haih..lapar giler kot..tp sabar ! tak ley meluru, after solat maghrib aku and the geng berangkat terus g Dewan Makan..tp, before tuh kena daftar dulu checklist meja number bape kan..

Registration
ha ! then dipersilakan masuk..jemput2- kata penyambut tetamu yang comel..hehehe.,.Ahlan Wasahlan..
Penyambut tetamu (3rd year)
Pas dgr ucapan Semua warga tertentu..barulah wakil Senior baca doa makan..then apa lagi,,nyummy!

Mesti korang nak tau apa menu special malam tuh kan..?? hmmm..



Main menu


Ni nasi aku..ckit j..
Tp, Bila letak lauk..inilah pulau yang terhasil..

Ni desert, Puding Kurma..
 oooopppps! mulut tutup la, nganga besar plk kan..hehehe..kan dah malu..amacam? Nampak sedap kan !..hmmmm..pastu byk lagi lah acara berlangsung sambil-sambil makan kan....Cabutan bertuah, nyanyi-nyanyi, persembahan senior-senior dan warga ENTECH..ok lahhh..not bad..

Jom tgk moment masa dinner :

Suasana Arabian Night

Our Table (No.12-1st year)
Dah macam Persidangan Saudagar Arab plk..(1st year)           

1st year jugak
p/s : sorry cz byk sgt gambar, aku pilih y bersesuaian j..* cz t berat lah blog aku nak loading..hehehe..

Hmmm..Dinner habis tepat kol 11.00malam..then, kiteorang pn dah ready nak balik..dah kenyang kan..of course lahh pastu ngantok..

Gendang gendut tali kecapi,
Kenyang perut nak tido lahh kat Hostel nanti..^____*

 Hehe..tp before balik ade sesi bergambar..yey ! suka lahh time nih...
 

Our Group Orientation (SpongeBob), Our senior in RED (kak Farah)
Queen And King of The Night (1st year conquer !)
Akhir kata, harap-harap pasni boleh join and meriah lagi k.. ENTECH mmg the Best lahhh..Semoga silaturrahim yang terjalin tidak akan terputus sbb kita ibarat satu keluarga yang mempunyai peranan masing-masing utk majukan Course kita ni..majulah semua kehadapan..hahaha..Semangat gila haku~
 
Dah..dah..jom balik UMT..hehehe..

 

SEKIAN ~





5 comments:

laila said...

best memory with entech~rm70 tu...mkan2

ohikaku said...

dressing time, eating time and photo time... suka2..

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

laila : hahahha..sethn sekali..berbaloi pe..bkn sampai 700 pn..rm 70 tuh masih mampu utk sume kan..;)
ohikaku : yup3...i liiiiiikeee tooo...next year join ag k ;)

ZACK ENTRY said...

wow, tema arab..menarik..heheh


nampak sedap jer makanan tu, terliur dah ni..:P

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

Zack :menarik? thanxx..yup,mmg sedap..sgt excited kot..t zack try ah wat theme dinner cmni, dressing cm pak arab..superb ah ! ;)