Wednesday, May 11, 2011

Memori: S E N I O R

Salam Satu Blogger, Salam Satu Malaysia..

Najwa Yasin nama diberi..sape dia?.. sabar..ni nak cite nih..
Kak Najwa nih Senior aku..cne kenal?
Ala....jumpe kat tepi bawah jambatan UMT..sian sgt kat dye sorang-sorang, 
Tu yang ambik bawak balik buat kawan..hahahaha..*jgn marah kak,melawak je..

Ok, stop it Fee ! serious-serious..
Ehem-ehem...Camni, aku kenal Kak Najwa ni masa Study kat Library Universiti Malaysia Terengganu..
Masa tuh aku tak kenal pon, tp member aku y selalu study gn aku (Kak Nazihah) mmg tegar da kenal kak Najwa nih..hehe..Why not, aku nak tambah kawan kan?

Maka..Bermulalah insan ini aku kenal..tp tak sampai sebulan kot..tapi cm da kenal bertahun kurun lamanye..ouhhh..itu tipu..berkurun utk zaman batu..hahaha..

At first time tgk cm org busy, bergerak lincah ke sana ke mari..
Itu aku mmg tak nafikan, mmg aku tgk kak Najwa jalan laju..
Tp aku sangkaan aku lagi hebat sbb dia jgk petah berkata-kata..
Wenggg3...

*****************

Di suatu hari yang hening, lagi serabut (yela tgh exam week)..
Tp, hari itu bkn utk kak Najwa, sbb exam dye lewat dari date exam kiteorg..haisyh~ jeles..! 
Hmmm...mula-mula dye kate kiteorg gelak kuat sampai dlm Bilik Karel buley dgr suara kiteorg..

Hahaha. *gelak jahat
Pastu bermulalah perkenalan kami dgn add meg'Add' di FB and follow meng'Follow Blog'..
Klik SINI utk tgk blog kak Najwa Yasin..

Dan lagi, pe yang berlaku ? kiteorng turun solat di Library..
Dan lagi, dan lagi, dan lagi kiteorg dduk pulak di depan bilik stdy 24 jam..

Watpe?

Jeng3...we're Gosipping bout Entech..Bukan meengumpat ye..jgn salah faham..
dan lagi akhrnya Goalllllll!!! MU mengalahkan Chelsea..hahahaha...
Eh, ape nih..tetbe pulak..hmmm..

Then, perkenalan kami masuk pulak ke lebey serius,pe?
Macam bercinta pulak..hahaha..

Kak Najwa begins her talk :

 " Fee asal mane? "...lembut j perlahan..(aceceh, kasi kembang kak Najwa)

Aku jawab Selayang.. *nada Bersahaja.hahaha.. akk plk?

Bermulalah celoteh nye.." akk asal Kelantan, tp parents and rumah kat KL..akk anak ke-2..bla..bla..bla..buley bla..ahahaha..

********************

Byk lagi bnde kiteorng sembang..hahaha...Pasal Budak-Budak Entech, Debate, pasal subject Course..
Hmmm..thanx akk sebab bagi gambaran kat Fee utk belajar semester depan..

Nak tau tak? eh, nak tau ke, tak nak tau ke..nak bagitau jugak..nak jugak..
hahaha..
Kak Najwa nih dia Debater..Category English lagi..fuhhhhhh...
No wonder lah, mule-mule aku dgr dia cakap gn aku berhabuk bhai..hahahaha..
But, i like ur voice tone kak Najwa..hehehe..

Actually, mmg da kenal Kak Najwa nih mase semester 1, tp kenal-kenal cmtuh j..
First meeting U Kak Najwa mase Kak Najwa jdi Pengarah Program Embrace Ramadhan Entech..

Then..kat mne lagi eyh..hmmmm..

Our second meeting U kak Najwa mase after maghrib kat surau FPE tak silap, mase tuh nak g attend AGM..tp mase tuh Fee malu-malu lagi, kak Najwa hnye tegur kak Ziha jer..

Ibarat Fee tak wujud kat situ..yea..Fee igt..hahaha..Mase tuh tak kan nak tunjuk belang and kekecohan Fee kat kak Najwa kan..Hehe..Fee simpan dulu ape yang patut..*mase tuh suci dlm debu, sopan j..hahahha..

Just senyum-senyum and melirik-lirik maTa gn kak Najwa sambil berbisik-bisik gn kak Ziha..(Senior kite kan tahun 2?)

Third meeting U kak Najwa..
Aku tewas..segalanya tidak sesopan dulu..semua terserlah..hahaha..
Kat Najwa igt tak saat-saat masa kat library..? hahaha...
Mase nih lah kite kenal gn lebey dekat antara satu sama lain..
*whoaaaa...ayat haku..
Bak kate kak Najwa..Koya (Poyo) la Fee nih...hahaha...

Dan pasni, kite akn bermeeeting lagi selalu..hahaha..Sejak bergelar Exco nih..hahaha..Tggu semester depan yea kak..

Sedikit sedutan, jum ke segmen Photo..

This is our first Photo Shoot : 



Kepada Kak Najwa Yasin : 

Terima kasih ats...segala nasihat, segala motivasi free yang akk penah bebel kat kteorg dulu..
hahaha..Amat berguna kak..Semoga tiap bibit perkenalan kite akn lagi bertambah mesra, dan lagi utuh bila kita berkawan kerana ALLAH s.w.t.. Fee beruntung dapat kenal gn akk..

Bukan nak bodek..tp Hati ini tergerak utk menyatakan rase ikhlas berkawan gn akk.. :)

Alhamdulillah Ya Allah,Teriam kasih sbb kau pertemukan aku dgn Insan yang akn menjadi contoh utk aku..Kak Najwa, love u lahhhhhh...hahaha..over pulakkan.. Nice to meet U kak Najwa.. Ukhuwah fillah.. :) 







7 comments:

~ohikaku~ said...

fee.. jelezzz ni fee wat psal kak najwa.. pasni wat mcm mner kita bertemu plak.. special request bley??? citer r psal entech buddies..

najwa mt.yasin said...

salam fee.that is soo sweet of you, featuring me in your entry and suppose I say, fee cukup "jujur" mnceritakn yg sbnrnya diri fee yang sgt "happening" hehe..1st jumpe kt surau, mlm AGM, ayu je,dtg awl tp xmaw duk dpn.comel je.inshaAllah.ukhuwahfillah abadan abada~

Anonymous said...

as slm...amboiii fee...tuk k.njwa je...tuk aku xde ker???,,,hahaha

najwa mt.yasin said...

fee!..mane komen2 yg akak da tulis :((

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

ohikaku : hahaha..tgh cari idea la darling... sabar ek, bg fee mse, t fee post..tgguuuuu..hahaha..:)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

kak najwa : huhuhuhu..xtau la kak, aritu 3 hari xboley nk login blog nih..fee try bnyk kali log in, tp enchek blog degil, dye cakap current available..agknye dorng update service kot...hohohohoho...tu yang bpe ari nih xupdate blog..arini baru boley login..sedey2...akk komen pe? tuleh la balik...huhuhuhu.. :(

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@Kak najwa : hehehe..tetbe arini tergerak nak tgk entry lelame..hehehe..thanxx akk, fee mmg jujur kan? hehehe..love u more akk..see u on september okay :D