Tuesday, July 12, 2011

PRE-HIKING : Road to BROGA HILL

Assalamualaikum,

Korang(blogger / readers) mesti pernah pi Broga kan? Aku tak pernah doe. Broga Hill kat Semenyih  je kot.. Semenyih katne? Kajang lah? Kajang katne ? Selangor lah? Selangor tak tahu jgn dok kat Bumi,. Sila angkat kaki bermaustatin kat planet Venus.. Hahah..

Taklah jauh mana.. dari KL ke Broga dlm 40 ke 45 minit camtuh lah.. Kawan aku tuh la cakap. Aku pn first timer nk jejak kaki kat Broga.

Nk pi next week, tp harini aku dh berkobar-kobar. Siap search kat google ag pasal Broga nih. (menunjukkan aku semangat nk pegi)

Aku dah siap pesan kat dorang, kalau dorang tak jadi pi, tetbe nk cancel..Siap ah!  Aku menangis nnt! Merajuk sampai hujung tahun.. Haha..

Jom cuci mata dulu before aku pi Broga next week..


Indah giler weyh Broga nih, Kehijauan. Bak kata Adik aku HIJAU ITU ADIDAS..
(Tenang je tgk ciptaan ALLAH nih )

Puncak tuh akan Ku tawan.. Yeah! Broga ....! Here I come ! (sambil melompat-lompat)

Doakan aku tak pancit naik Broga..Haha..Almaklumlah, bdn dah makin berat..Cuti lama dok umah menternak badan je..haha  >.<

Foot Note : Next week banyak plan nih..Hehe..Nak pi Broga lah.. Kedah lah, Setiu lah.. Nak menghabiskan sisa-sisa cuti. Hehe.. Aku wat keputusan nk benti jadi cekgu tusyen, tp aku aku tak buat keputusan muktamad lagi sbb aku sayu pulak nak tinggalkan budak tusyen yg comel-comel tuh..huhu..

SEKIAN~

25 comments:

NasZ said...

tak pernah dengar tapi kajang tu tau la..haha..anyway, good luck..pastikan tidak pancit k?

MOHD NASER.com

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@Nasz : mekaceh..hokey bro.. tak pancit punye :D

YOUsoF said...

Pakcik : Aku biasa tumpang jeles je dengar dan tengok gambar kawan yang dahpernah samapi sana.. serius jeles lah!!


Harap² ko pancit... bila sampai kat atas sana la.. ;D

mr_right said...

uish ! macam best je weh !! le buat photo-shoot><"

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/07/result-upu-15-julai-2011-korang-sume-da.html

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@YOUsuf : ah kau pakcik! hehe.. pancit tak pancit, semngat harus ada.. mendaki smpai ke puncak..hoyeah ! :D

@Mr right : agak ah rasanya best..haha..entahlah..aku pn tak sampai ag.. :)

Shakinah Sholehuddin said...

waah bestnya..nnti tgkp gmbar byk2 tnjuk kt sini ye..=)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@Kinah : insyaALLAH darling..harap2 jadi pergi.. :D

.m y z. said...

wahhh cantik gila kotttt. first time dengar pun sebab dr musz and dr halina buat pre wedding photoshot kat sini. bila tengok gambar first ni macam teringin sangat nak pergi. cantik kottttt!

Niena Pengembara Ilahi said...

best nye.. lama dh tak gi tmpat2 cmni .. ^^

syrupmasin said...

asal aku bace entry kau macam bace syarahan agame??

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@ .m.y.z : insyaALLAH nnt awk pln ah pi broga.. mmg cntik..kita pn first time nk gi broga nih..:D

@Niena : hehe..jom2.. :)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@syrupmasin : hoooiiiii gemoookkk! haha.. ceramah agama? apekah? err..aku kn baik :P

alif haris said...

dah naik da .. wek2 .. hahaha :D

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@Alif haris : =.= Uh! jahat ! takpe, tggu aku tawan broga.. haha..tercabar aku doe :D

tia @ Ini Kisah Tia said...

gile best tuuu . Tia tak pernah dengar dan pergi . hehe :)

Liyana Zahim said...

Nk p sna tp tak lepas2 lg.. Cntik lalang tu.. Lau tgkp gambo pehhhh.. Mmg terbaeklah!!! Heheheh~

sue perbs.. said...

prnah dngr tmpt tu tpi tk pnah pegi.. nk pegiii

Syuxer said...

aku tak pernah pegi lagi tempat2 tinggi begini..bukan gayat..tapi dikekang masalah pengangkutan,penginapan,duit,cuaca dan banyakla.hehhe..

Niena Pengembara Ilahi said...

=)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@Tia : hehe..nnt pegi hokey :D

@Kiyana Zahim : Tahu takpe..agk geram ah, tak sabar nk g nnt.. :)

@sue perb : hehe.,jom2 pegi..:D

@Syuxer : hiking mmg keluar bajet skit... mslh kau tuh boleh diatasi..nnt pegi lah ..:)

muhamad hanif said...

Errr,

jeles !

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@Anip : haha..Broga..Broga..Broga

Syoknya nak pegi BROGA! :P

siti kektus said...

tak pernah pergi jugak~

hehehehe.

iMBobo said...

senang je panjat..tapi mmg cantik kt atas tu :)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@Siti kektus : nnt plan pegi erk..hehe :D

@Imbobo : hamboiii...tak agk2 senang.. haha.. aah mmg santeks.. agk teruja nk pegi nxt week nih.. :P