Monday, August 1, 2011

Pemberian Pakcik Youth YOUsof. Terima kasih tak terhingga.

Assalamualaikum,


Aku nk buat penghargaan buat Pakcik YOUsof saudagar kurma, juga mamat tempe berketurunan Jawa Rangers. Kabare?  *Praktis ape yg belajar. Hehe


Mekaceh ats pemberian ikhlas beliau. 3 sticker telah dihantar dgn menggunakan haiwan bernama Unta. Setelah meredah lautan api, gunung-ganang, tanah tandus, dan juga padang tak berapa nak pasir sgt.


Unta pn kerap kali bermengah-mengah kerana unta ade penyakit asma. Semputlah Unta utk kesekian kalinya. Maka sampailah sticker itu dan selamat duduk diam-diam dlm peti surat. Haha. Hambuihh! Intro agak melampau disitu ye. >.<


Okay, serius, serius. Ehem-ehem..Korang ade? hehe.. Ha! Blogger Alif haris ade. Ce klik SINI


Pakcik Usop  berpesan :


" Jangan segan kasi hebah pelekat bajet comel aku tu ye Pijah.. makasih.. hehehe"
(Maksud tersirat : Usop suruh promote tp nada dia malu-malu, errr..haha..suka hati aku je. ) :D


Aku tak teringat pn sal sticker ni, Haha. Kalau keluar rumah pn aku jarang tgk Peti surat. Turun lif aku bla cmtuh je ats sebab lif dgn peti surat jauh sikit, Kehkeh..Alasan malas nk melangkah. Ptg sabtu aritu aku tido, nak roboh pintu bilik aku di ketuk oleh sang adik.


Ingatkan ape lah kan, sampul dari Jerman ke, Australia ke Mesir ke. Huhu. Sebab aku tgh tunggu kawan-kawan aku kat overseas tuh hantar ole-ole. Pastu adik aku hulur lah sampul surat kecik kemetot nih:


Oh sampul! Oh kecik! Oh ade sticker kt dalam! :)
Pastu tengok isi kat dalam, siap berplastik. Servis terbaik di abad ini woo! Cayalah pakcik sop! Haha..


Mekaceh pakcik
Jeles tak? Aku dapat nih? Korang takde kan? Hehe. Nak? Pi mintak kat yousuf, kalau dia nak bagi lagilah kan. Hoiii Riak! Haha..Astaghfirullah.


Youth YOUsof dan kawan-kawannya.
Bukak je wah! sticker! Wah! sangat cantik! Wah! aku kagum doe. Kreatif kau sop. Ecece, puji melebih plak. Sop, aku bodek nih, manelah tau kan dapat lagi ke.


"Puii! Belilah, harapkan free je" kata usop bermonolog.

Haha..Jgn marah sop..melawak je..


Adik aku menyebok : " Kak, aku nak sticker DOMO tuh"


Ah! kau, semua nak. semak je..haha..Ni aku punya. (agak tamak disini ye)..


Eh, okaylah. Pakcik YOUsof, mekaceh daun keladi. Mula-mula ingat nk tampal lah kt memane kan. Tp sayanglah pulak. Sticker tuh kan limited edition.Hehe. Tiada di pasaran Antarabangsa. So, aku simpan sticker pakcik Usop bersama adiah dan surat-surat cinta yg aku dapat selama aku hidup ni dalam kotak kat bawah ni. Eh, takpayah nk surat cinta sgtlah kan. haha. Cool tak sop?  


Oh kotak! Oh ade sticker itu! Sticker Usop yg punya! tp milik aku sudeh.Haha
Foot Note : Sape lagi yg dapat, cepat wat entry mcm aku dgn Alif haris. Eh, Alif haris, sticker kau comel doe yg doreamon tuh. Tukar nak? Haha. Btw, terima kasih sop!   :D


SEKIAN, Salam Ramadhan~



20 comments:

Aimifiqa said...

untunglaaa~ dapat sticker. comel plak tu. hihi. nak satu fiza. tak aci woo. ;p

Anak Wak Mail said...

bestnya...comel jer sticker ni..same ngan aliff haris punya ye?

NasZ said...

wah..domo..domo..hehe..

MOHD NASER.com

syrupmasin said...

untunglah fazura dpt sticker..ecece..asal pompuan suke simpan2 dlm kotak nih??

Siti Arfah said...

Em beznye dpt sticker2 tu. comey. :), Btw salam ramadhan kareem.

muhamad hanif said...

untung dpt sticker, kenapa aku tak dapat..


ummpphh..

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@Aimi : hehe..comel kan? hehe..ta boleh, ni kita punye..:P

@anak Wak Mail : comel kan? Aah, satu tu sama, tp yg 2 lagi tak sama :D

@Nasz : ehehe..domo..domo.. bro bagilah satu lagi domo :D

@Syrup : tanda menghargai barang2 yg dapat..sbb tuh simpn kat kotak :)

@siti arfah : yup2..best..same goes to U, happy ramadhan ya! :D

@anip: ko ta dpt? johor je kan.. ta kan ta sampai ag.. ntah2 adik kau amik..haha..ta pn tanya lah Usop..kot2..dia lupa nk anta ke..hehe :)

sue perbs.. said...

comeynye domo tu.. nakkkk.. hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

woahhh . buatan sendiri ? cantik ahhhhh :)

Siti Arfah said...

Ok. :)

syarifahsidrus said...

wah, best la dapat free...

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@sue perbs : hehe..ta boleh..:D

@tia : aah, Yousof yg buat..for Ur info dia bukak bisnes sticker nih..kalau tia nk order pi jenguk blog dia okay :)

@siti arfah : ;) ;) ;)

@syarifah : hehe..ta best lah..alhamdulillah :)

shafmechy said...

kotak simpanan hadiah ke tu? banyaknye

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@shaf : aah, kotak simpan hadiah. simpan sejak sekolah rendah. lame kan? ade 2 kotak. segala benda simpan, tp hadiah n wishes card la yg byk :)

Cik Tetra said...

wah bestnya dpt sticker2.. untunglah..hehehe..nak 1.. :P

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@cik tetra : haha..ta boleh :D

YOUsoF said...

Hehehe... aku dah terbaca dah entry ni kelmarin.. tapi takda mood lagi nak komen sebab terharu hahah.. ;D




Plastik tu menjamin kesejahteran pelekat² bajet comel tu..

tempat simpanan tu memang cool. Tapi kalu ko tampal lagi cool aku rasa.. aku raslah hehehe..

sama² makcik Pijah..

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@YOUsof : bla la kau tade mood..hohohohahaha..:P

kalau tampal, nnt mak aku kata aku tak dewasa doe..aku nak tampal kat dinding bilik , tp aku ragu2..haha..ewahh! tak payah nk ragu2 sgtlah kan..

Haha .. sama2 diterima :D

YOUsoF said...

hahaha.

tula², ragu² tak menentukan hala tuju.. ;D

orait! heheh

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@YOUsof saudagar kurma : toink! toink! Haha.. tetbe de tambahan lak saudagar kurma.. takdelah ragu2 sgt, tp syglah pelekat tuh, bukan selalu aku dapat..hehe..

okie dokie.. adios! *bce shj, tkyah komen dah..aku malas nk reply dh..haha :D