Sunday, February 17, 2013

Hiking at Bukit Tabur

Assalamualaikum everyone.

Last few days, me and friends were hiking at Tabur Hill. Seriuosly excited. Since, my last hiking was on 2011 at Broga Hill. The journey heading to Tabur Hill was about 20 minit from Selayang Heights. Tabur Hill was located at Taman Melawati, Kuala Lumpur.

When we arrive at Tabur Hill, it was rained. But we waited until the rain stopped. And awhile, we'all ber-MAMAK dulu. Kehkehkeh. Even hujan, kitaorang tak patah semangat. Nak jugak HIKING. *berkobar-kobar.


Then the journey begin. Kitaorang sgt lah teruja mendaki setiap bukit, batu-batuan. SubhanaALLAH, the scenery was very beautiful. Nice, and speechless.




About 2 hours, we arrive at the peak of Bukit Tabur. *If I'm not mistaken. Hehe. Sebab tak set time naik pukul berapa. Sampai puncak dalam pukul 12.30 tgh hari.


Lihat-la muka kegirangan semua orang. Well Done! Usaha selepas bertungkus lumus. And Alhamdulillah kitaorang safe and sound sampai kat puncak. Takde ape-ape kecederaan dan kemalangan yang berlaku. Just one of friend screamed sebab dia nampak ular kat tepi pokok.


But, Bukit Tabur was very extreme compared to Bukit Broga. Tapi sangat best. Physical mental kena kuat baru boleh sampai puncak. Pastu semangat berpasukan. Wajib dititik beratkan. Siapa yang minat gila HIKING macam aku boleh lah try Bukit Tabur. Korang mesti rasa kelainan-nya. :)


Till then and  L-O-V-E  from Bukit Tabur. Will remember forever of my life and thank you guys.  :)


Dah penat-penat hiking kitaorang pergi Lunch pulak. Lunch dekat Leha Kelfood, Taman Melati Kuala Lumpur. Nasi Campur sana mmg marvellous! Tip top.


After makan, girls ajak pergi karoake, memang lama dah tak karok! Kitaorang karok 3 jam u'olls. Lepas kan gian dgn microfon. Hehe.


Okay, itu je kot nak cerita. Tp the whole day memang sangat seronok. Thank you guys.
Will remember this awesome hiking and Karoake! Selamat menempuh semester baru semua. Belajar rajin-rajin kawan-kawan. Nanti cuti lagi kita roger-roger.

Sekian daripada saya,
Nor Hafeezah Jamhari ;)

3 comments:

Marcella said...

fee~~

wow...berhiking :)

Yousof said...

menarik
best.suka
jeles haha


Serius aku teruja.. Tak pernah ada chance lagi nak hiking miking ni ;D

InshaAllah satu hari nanti, tak pasti la aku akan menjerit ke tidak bila ternampak ular hehe

Mohammad Dzulkifliy said...

Nak tanye. Ade org guide x nak daki tu? Kalau xde, jalan dia senang x?