Sunday, August 28, 2011

Contest : Hari Raya (Tajaan DropletHouse)

Assalamualaikum,

Sebelum pulang ke kampung, padahal balik esok. Hehe. Tp semangat  nak packing. Okay, aku nak join contest Shafmechy. Korang, jomlah join sekali Klik Situ Sana Sini or banner atas tuh okay.  :P

Semua gambar-gambar dalam entry nih raya tahun 2010, tahun lepas lah kan. Warna tema raya family aku warna oren. Abang aku kata 'Oren Mania'. Hotak dialah oren mania. Dahlah warna striking gile. Aku rasa macam tgh raya Deepavali. Haha.
Our family in orange :)
Raya seronok sebab boleh jumpa sedara-mara yang nun jauh dimata. Ewahhh! Pastu boleh kumpul duet raya. Kalau korang tgh belajar memang superb lah dapat sampul advanced weyh. Kalau sepupu yg masih sekolah tuh mmg jeling je lah dgn insan Universiti sekalian. *Actually tuh pemangkin je uncle nk bg semangat suh belajar sampai ke menara gading (Gile physho kan uncle aku)

Kemeriahan Aidilfitri 2010 :D
Ramai yg dah kawen, ade Uncle yg tak balik kampung. Even ramai mcm takde tetap meriah lah jugak. Err..sangat meriah kot.
Auntie tgh buat lawak raya..umpphh, maybe..not sure nape sume ketawa :D
Lepas solat raya kat masjid, aktiviti wajib adalah kutip duet raya, then of course lah makan juadah berbuka. Eh, Juadah raya. Paling feveret, kuah kacang ayam nenek dgn lontong. Memang superb lah! Lepas makan kenalah bermaafan. Wajib utk aku sebab aku anak  yg paling degil plus suka buat sengal dgn mak. hikhik.
Maaf zahir batin mama, halalkan makan minum dan segala gurau senda :D
Raya setahun sekali je, disebabkan setahun sekali tuh lah gambar yang banyak mesti ade. Kikiki. Raya best woo. Tapi nak tolong kemas untuk raya memang malas melanda level menara KL. 
Sepupu sepapat yg awesome! Taknak kalah sume nak striking jugak. 
Gambar nih budget sume artis. Haha :P
Raya takde mercun , bunga api mmg tak lengkap. Tuh yg oren-oren tuh sume konco-konco family aku. Abg tgh tunjuk cara main mercun lalat terbabas. Kui3..Pepandai aku je. Mercun ape ntah, tunjuk cara main bunga api kot tuh. Haha.
Man of the year in orange wth rambut pacak-pacak! 
Arwah Ayah dah takde dalam 6 tahun dah. Meninggal dgn usia yg muda ats sebab menghidap Kanser Tulang. So, biasanya after raya kampung beside my mother kitaorang akan menyinggah ke kubur arwah before balik kampung jenguk saudara-mara beside arwah pulak. Even, arwah dah takde, tp ikatan persaudaraan belah arwah tak penah renggang. Betapa rapatnya kitaorang tak dapat nak luahkan kt sini. * faham kan?
Lokasi : Tanah perkuburan. (Dah 6 tahun meninggalkan kitaorang. Moga aman disana)

Kanak-kanak lah paling eksaited bile raya. Adik-adik sepupu nih pusing satu kampung beraya. Disebabkan nenek takot dorang kena culik, dorang beraya akan dihantar oleh abang-abang menaiki kereta. Giler grand kan? Aku dul jalan kaki je kot. haih =.= Masalah bila penculikan berleluasa sekarang. 
Anak-anak kecik, kelas kau Jah :P
Okay, family  beside arwah ayah pulak.  If nak compare, memang raya kampung belah arwah ayah memang best, meriah gile. 
Kampung arwah ayah :)
Oh, balik kampung! 
See, belakang tuh ade sawah, parit sume. Memang  jakun  gile kalau balik kampung. Yelah, bukan selalu jumpa kan sawah padi tgh hijau.
Photoshoot raya kat sawah. Oh! rendu. :)
Atuk memang awesome. Duet raya paling syoklah dari atok. Tiap tahun mesti raya umah atuk punye.
Atuk aku suka bagi nasihat :)
See, memang dgn mak and uncle aku pun kena ceramah sekali. tajuk ceramah " Macam mane nak mendidik anak" Haha. Takdelah, kalau balik kampung mestilah cerita-cerita nostralgia, Borak sampai tgh malam pun tak habis. Mak aku masa kecik-kecik suka nyorok dalam reban ayam dulu-dulu. Atuk punya cerita. Kelakar giler.
Fokus mendengar cerita atok :)
Terima kasih buat mak sebab tek penah menghampakan kitaorang anak-anak untuk beraya. Mak on je, nak balik mane? Mak ok je. Oh u're so cool mama!
Ni gambar raya ke berapa entah. Aku lupa.
Tahun nih maybe lagi meriah sebab sume akan balik kampung. yey! Duet raya pun akan menjadi luar biasa banyak. haha :)
The driver ! 
Okay, kalau menang aku nak hadiah nih  :


 Then nak tag mereka :


Salam lebaran dari aku, ampun maaf dipinta.

Sekian~







8 comments:

syafiqakarim said...

huhu.amboi..bila tgk post kt sini,makin bersemangat nak raya lahh
haha...

selamat hr raya

Nyamuk Terbang said...

salam lebaran

muhamad hanif said...

wohhohoho,


koleksi gmbar tahun ni mesti lagi banyak.


kankankankan ?

YOUsoF said...

Aku tak pernah ada lagi baju kurung warna oren... ;D

Semoga kau berjaya mengumpul angpau raya yang lebih banyak tahun ni ok! heheh

*Tiba2 rindu arwah atok ngan nyayi aku..




Nama aku ke tu? macam tak rajin la.. Utamakan yang lebih perlu dulu takpe kan... ;D

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@syafiqakarim : hehe..haruslah bersemangat! sethn sekali je pun..selamat ari raye jugak k :D

@nyamuk terbang : salam leabran :)

@Anip : entahlah weyh, maybe banyak or sama banyak cam thn lepas..hehe :D

@sop : Kau dah kenapa nak ade baju kurung pulak sop? haha.. yup, hopefully rezeki bertambah..rezeki anak-anak kan..errr..merepek.. oh, semoga atok anda damai disana :)

Takpelah tak rajen, asal ko tahu dah la aku tag kau..ekekeeke..kurang saingan sikit..haha :D

shafmechy said...

mak cik..thanks join...sori lambat, x sempat on blog..hehe

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

@shafmechy : welcome..umphhh, patotlah..busy sangat lettew..hehe :D

shafmechy said...

anda menang contest raya bersama shafmechy, emailkn nama penuh, no phone, dan alamat untuk penghantaran hadiah ke sha_fiq204@yahoo.com

P/S: hadiah lambat sikit ye, x sempat nk g ambik kt DropletHouse, maybe mggu depan atau mggu lg skali, sorry sgt